Nog steeds pijn na hernia operatie - Krullaards Perfect Reset
Vragen of interesse? Neem contact op!

Nog steeds pijn na hernia operatie

Het komt voor: nog steeds pijn na een hernia operatie. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de hernia operatie niet goed is gelukt maar dit komt uiteraard maar zelden voor. Soms heeft het genezingsproces langer nodig dan gedacht. Als een zenuw langere tijd bekneld is geweest, kan het enige tijd duren voor alle functies weer zijn hersteld. Het is ook mogelijk dat er een nieuwe hernia is ontstaan.

Soms blijft na een hernia operatie nog enige tijd rugpijn bestaan terwijl pijn met uitstraling naar een been is verdwenen. Andersom is dit ook mogelijk: de pijn in de rug is verdwenen maar het been is nog gevoelig. Het is dus zaak voldoende tijd te nemen na een hernia operatie om te kijken of alle klachten verdwijnen. Dit kan zeker wel enkele maanden in beslag nemen. Nog steeds pijn na een hernia operatie kan ook betekenen dat een onderliggende oorzaak van de hernia niet is aangepakt.

Onderliggende oorzaak hernia

Een hernia ontstaat meestal niet zomaar; daar is een oorzaak voor. Vaak gaat het om een verkeerde houding op het werk of een verkeerd matras. Te zwaar tillen of op een verkeerde manier tillen kan ook een oorzaak zijn van een hernia. Ook een scheef bekken kan tot tal van klachten leiden waaronder een hernia. Als de hernia niet vanzelf geneest en een operatie nodig is, verwacht u dat de klachten zullen verdwijnen. Echter, als er een onderliggende oorzaak is voor de hernia en als deze niet ook wordt behandeld, kan het zo zijn dat u nog steeds pijn na hernia operatie kunt ervaren. Dit is natuurlijk heel erg vervelend. U zult in veel gevallen uw leven moeten aanpassen: minder zwaar tillen, een betere zithouding op het werk, een speciale stoel of meer bewegen in het dagelijks leven.

Als u de onderliggende oorzaak van de hernia niet weet dan is behandeling daarvan uiteraard erg lastig. Een scheef bekken ziet men niet met het blote oog, maar kan zeker een verklaring zijn als u nog steeds pijn na hernia operatie ervaart.

Scheef bekken en hernia

Een scheef bekken kan voor tal van klachten zorgen variërend van hinderlijk tot ernstig. Een hernia kan erg veel pijn geven en kan het gevolg zijn van een scheef bekken. Het scheve bekken zorgt voor een disbalans in het lichaam en deze disbalans wil het lichaam zelf compenseren. Compensatie van disbalans door een scheef bekken vindt meestal plaats met de wervelkolom, soms met de benen/knieën. Als de wervelkolom enigszins draait ter compensatie van de scheefstand van het bekken, dan ontstaat een onnatuurlijke situatie in de hele wervelkolom. Dit kan leiden tot tal van klachten in de gebieden vanaf het staartbeen tot in de hoge nekwervels:

Door de draaiing van de wervelkolom als reactie op de scheefstand van het bekken, worden onnatuurlijke krachten uitgeoefend op spieren en pezen. Dit kan leiden tot onder meer een hernia. Als pezen langdurig op een verkeerde manier aan een ruggenwervel of halswervel trekken, kan de tussenwervelschijf ook te zwaar en verkeerd worden belast. Het resultaat hiervan kan een hernia zijn. De hernia kan worden behandeld, inclusief operatie, waarna toch weer dezelfde klachten optreden. Nog pijn na hernia operatie kan dus wijzen op een onderliggende oorzaak van de hernia die niet is behandeld waardoor de klachten ook na een operatie niet verdwijnen.

Bekken scheefstand verhelpen

Om definitief van de klachten van een hernia als gevolg van bekkenscheefstand af te komen, is behandeling van het bekken nodig. KPR (Krullaards Perfect Reset) is er in gespecialiseerd scheefstand van het bekken op te sporen en de behandelen. Er zijn KPR-vestigingen door heel Nederland zodat u een afspraak kunt maken voor een intakegesprek bij een vestiging bij u in de buurt.

Tijdens het intakegesprek worden alle klachten die u heeft besproken. Nog pijn na hernia operatie, maar ook hoofdpijn, migraine, schouderklachten en andere klachten van de wervelkolom, de heupen en het bekken worden betrokken bij de intake. U gaat na de intake en het onderzoek staan op de zogenaamde KPR-plate, waarmee  uw bekken door onbewuste ontspanning weer in een neutrale positie komt. De behandeling op de KPR-plate duurt slechts kort en is pijnloos.

Vaak zijn maar enkele behandelingen, gemiddeld drie, nodig om uw bekken weer in de juiste positie te brengen. Over het algemeen verdwijnen alle klachten snel en blijvend, soms is al na de eerste behandeling een aanmerkelijke verbetering van de klachten waarneembaar.

Heeft u al langere tijd last van onbegrepen klachten en is zelfs na hernia operatie nog pijn aanwezig? Maak eens een afspraak bij KPR en laat nagaan of een bekkenscheefstand wellicht een onderliggende oorzaak is van uw hernia. Soms is vanuit een aanvullende verzekering een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk van het onderzoek en de behandeling bij KPR.


Geplaatst op 11 juli 2017