Heeft u hoofdpijn en/of migraine? - Krullaards Perfect reset
Vragen of interesse? Neem contact op!

Hoofdpijn

Miljoenen mensen hebben er last van: hoofdpijn, migraine of clusterhoofdpijn. Hoofdpijn hangt vaak samen met een te grote spierspanning in het lichaam, met name rond de nek en schouders. In dergelijke gevallen kan de hoofdpijn voortkomen uit een scheefstand van het bekken waardoor de wervelkolom is gedraaid. De spieren en pezen die aan de wervelkolom vastzitten zijn uit balans en zorgen voor een verkeerde en voortdurende spierspanning die hoofdpijn veroorzaakt.

“Krullaards Perfect Reset is een therapie die in enkele behandelingen uw bekken op pijnloze wijze in een neutrale stand terugzet. De wervelkolom en daarmee het hele lichaam is weer in balans waardoor spieren, bloedvaten en zenuwen ongehinderd hun werk kunnen doen en pijnklachten zoals migraine, hoofdpijn en nekpijn sterk verminderen of geheel verdwijnen.”

Hoofdpijn nader bekeken

Er zijn veel soorten hoofdpijn. Iedereen heeft weleens een dag hoofdpijn: een te korte nacht, te veel stress of door een verkoudheid. Andere mensen hebben voortdurend last van hoofdpijn in de vorm van chronische hoofdpijn, migraineaanvallen of clusterhoofdpijn aanvallen. Aanvallen van migraine kunnen enkele uren tot enkele dagen duren en gaan vaak gepaard met misselijkheid en overgeven, gevoeligheid voor licht en geluid en algehele malaise. Clusterhoofdpijn is een bijzonder pijnlijke vorm van hoofdpijn, aan één zijde van het hoofd, meestal bij de slaap. Soms is sprake van minder zicht, tranende ogen en een neusgat dat verstopt is. Mensen met een stressvol leven kunnen chronische hoofdpijn ontwikkelen. Voortdurend te weinig slaap, onvoldoende beweging en verhoogde spierspanning zijn daarvan de oorzaak. Ook een onderliggende ziekte kan hoofdpijn veroorzaken.

Krullaards Perfect Reset, Fysiotherapeut, Fysio, Nekklachten, Schouderklachten, Rugklachten, Hoofdpijn, Migraine, Hernia, RLS, Restless Legs, rusteloze benen, Bekkenscheefstand, Scoliose, KPR therapie, Krullaards methode, Nekpijn, Schouderpijn, Rugpijn, Hernia, Acute rugklachten, Acute rugpijn, Online afspraak, Online intake, Rugspecialist, Gespecialiseerde Fysiotherapeuten, Lichamelijke klachten, Krullaards Perfect Reset Apeldoorn, KPR Apeldoorn, Krullaards Perfect Reset Barneveld, KPR Barneveld, Krullaards Perfect Reset Breda, KPR Breda, Rugspecialist Apeldoorn, Rugspecialist Barneveld, Rugspecialist Breda, Krullaards Perfect Reset Delft, KPR Delft, Rugspecialist Delft, Krullaards Perfect Reset Den Haag, KPR Den Haag, Rugspecialist Den Haag, KPR Haarlem, Krullaards Perfect Reset Haarlem, Rugspecialist Haarlem, KPR Purmerend, Krullaards Perfect Reset Purmerend, Rugspecialist Purmerend, KPR Rotterdam, Krullaards Perfect Reset Rotterdam, KPR Rotterdam, Rugspecialist Rotterdam, KPR Sittard-Geleen, Krullaards Perfect Reset Sittard-Geleen, Rugspecialist Sittard-Geleen, KPR Zoetermeer, Krullaards Perfect Reset Zoetermeer, Rugspecialist Zoetermeer, Rugspcecialist, Gespecialiseerde fysiotherapeuten, Fysiotherapie, Fysio,

Verschillende soorten hoofdpijn en migraine

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn en migraine. Hoofdpijn kan aan een zijde van het hoofd worden gevoeld, door het hele hoofd heen of alleen aan de achterzijde. Hoofdpijn kan chronisch zijn en de hele dag voorkomen maar ook in aanvallen van enkele minuten. We onderscheiden:

 • Clusterhoofdpijn
 • Spanningshoofdpijn
 • Migraine
 • Medicijn afhankelijke hoofdpijn
 • Aangezichtspijn
 • Hormonale hoofdpijn

Hormonale hoofdpijn treedt meestal op rond de menstruatie of tijdens de zwangerschap. Medicijn afhankelijke hoofdpijn treedt op als eerder veel medicijnen werden geslikt tegen de hoofdpijn en de patiënt door dat gebruik juist meer hoofdpijn krijgt. Het is moeilijk van deze medicijn afhankelijke hoofdpijn af te komen. Spanningshoofdpijn voelt men meestal aan de achterzijde van het hoofd, als een soort knellende band en hangt samen met het verkeerd aanspannen van spieren door te veel spanning tijdens het werk of in het privéleven. Clusterhoofdpijn treedt op in aanvallen, de pijn is vaak hevig en wordt gevoeld aan een zijde van het hoofd, beginnend achter een oog. Aangezichtspijn is pijn aan de voorzijde van het hoofd en migraine gaat gepaard met ernstige hoofdpijn vergezeld van overgeven, lichtflitsen en zorgt ervoor dat u enige tijd, meestal enkele dagen aan bed bent gekluisterd.

Waar kunt u terecht?

Bekijk alle locaties

Symptomen van hoofdpijn en migraine

Zoals er veel verschillende soorten hoofdpijn en migraine zijn, zijn ook de symptomen heel verschillend. De ene hoofdpijn komt op in aanvallen, waaronder clusterhoofdpijn en migraine. Symptomen van migraine zijn ernstige hoofdpijn, misselijkheid en overgeven, gevoeligheid voor geluid, gevoeligheid voor licht en het zien van lichtflitsen. Deze vorm van hoofdpijn zorgt er doorgaans voor dat u uw dagelijkse bezigheden niet meer kunt uitoefenen.

Clusterhoofdpijn wordt vaak ervaren als een van de ernstige vormen van hoofdpijn omdat de pijn erg heftig en intens is. Deze vorm van hoofdpijn heeft de volgende symptomen:

 • pijn aan één zijde van het hoofd
 • pijn rond de slaap, rond of in/achter het oog
 • bonzende, intense pijn
 • uitstraling van hoofdpijn naar pijn in de kaak
 • over het algemeen beginnen de aanvallen van clusterhoofdpijn in de nacht
 • moeilijk stil kunnen blijven/liggen.

Spanningshoofdpijn wordt meestal gevoeld aan de achterkant van het hoofd en kan chronisch worden. De pijn wordt omschreven als een knellende band aan de achterzijde van het hoofd, vaak bonzend bij inspanning en steken in het hoofd bij rust.

Oorzaken van hoofdpijn en migraine

Oorzaken van migraine

 • Erfelijke aanleg
 • Weersomstandigheden
 • Emotionele factoren (negatieve emoties ten gevolge van een ruzie, irritaties, etc.)
 • Lichamelijke factoren (extreme vermoeidheid, te grote lichamelijke inspanning)
 • Hormonen (menstruatie, zwangerschap, overgang)
 • Geneesmiddelen (anticonceptie, slaapmedicatie, bepaalde antibiotica)
 • Voeding (te weinig of te veel en onregelmatig eten)

Oorzaken van hoofdpijn:

 • Te veel spanningen in het dagelijks leven
 • Ontregelde bloedvoorziening naar het hoofd
 • Biologische klok (jetlag, te kort slapen)
 • Erfelijke aanleg
 • Medicijngebruik
 • Alcohol, roken en voeding

Aan sommige oorzaken is niet veel te doen zoals weersomstandigheden, maar aan andere wel. Gezonder leven en niet roken en drinken kan al veel bijdragen aan vermindering van hoofdpijn. Een andere mogelijke oorzaak van hoofdpijn kan zijn dat uw bekken scheef staat. Dit kan tot veel verschillende klachten leiden waaronder ook hoofdpijn. Krullaards Perfect Reset therapie kan dan een oplossing zijn.

 • Vanaf de eerste behandeling merkte ik al een duidelijk verschil. De rugklachten namen af en ik voelde minder druk in mijn nek en schouders.

  Sabrina Palmen (27), Vaals

 • Sinds mijn 7e jaar heb ik psoriasis. Mijn nekklachten zijn verdwenen en mijn huid is nog nooit zo lang zo goed geweest en gebleven

  Dhr. Willebrands (56), Utrecht

 • Sinds 15 jaar restless legs en pijn in de rug/nek, na 3 behandelingen zijn deze klachten verdwenen en sta ik weer recht. Ik snap er niets van maar ben ongelofelijk blij met het resultaat.

  Dhr Arjen van den Berg (51), Barneveld

 • Na 2 hernia’s en 15 jaar rugklachten onbegrijpelijk dat ik met mijn versleten rug weer normaal kan leven en werken. Ik kan me de pijn nu bijna niet meer herinneren.

  Mw. Inge Melisse (48), Barneveld

Oplossingen voor hoofdpijn en migraine

De behandeling tegen hoofdpijn varieert al naar gelang de oorzaak. Heeft u hoofdpijn door slaapgebrek dan volstaan doorgaans enkele nachten met voldoende nachtrust en het nemen van een paracetamol. Migraine wordt behandeld met bedrust en medicatie en indien de migraine aanvallen zich erg vaak voor doen kan door de huisarts een preventief middel worden voorgeschreven. Hoofdpijn ten gevolge van spierspanning in de nek en schouders kan soms worden verholpen door het nemen van meer rust of massages. Spierspanning kan het gevolg zijn van een verkeerde houding waardoor de wervelkolom niet in balans is. De wervelkolom bestaat uit 24 wervels die zorgen voor de beweeglijkheid van het lichaam. Vanuit de wervelkolom zijn tal van spieren en zenuwen verbonden met de rest van het lichaam. Een scheefstand van het bekken kan tal van klachten veroorzaken waaronder hoofdpijnklachten.

Preventie van hoofdpijn en migraine

Zoals hierboven al is aangegeven, kan men zelf vaak veel doen om hoofdpijn en migraine te voorkomen. Goed en regelmatig slapen, op vaste tijden naar bed en weer opstaan en voorkomen dat men te vermoeid wordt. Andere maatregelen ter preventie van hoofdpijn en migraine zijn:

 • gezonde voeding
 • voldoende lichaamsbeweging
 • niet te veel alcohol
 • niet roken
 • medicatie

Rust en regelmaat spelen een grote rol bij het preventief voorkomen van hoofdpijn en migraine. Heeft u ondanks een goede preventie toch regelmatig last van hoofdpijn of migraine dan is het verstandig een arts te bezoeken. Misschien spelen onderliggende factoren een rol zoals een chronische ziekte of erfelijke aanleg. Uw arts kan u dan medicatie voorschrijven. Heeft u onverklaarbare hoofdpijn die niet overgaat, ondanks goede preventie en een bezoek aan uw arts? Het kan zijn dat uw hoofdpijn het gevolg is van een scheef bekken. Bij Krullaards Perfect Reset kunt u eenvoudig laten onderzoeken of dat bij u het geval is. Slechts enkele behandelingen zijn nodig om een scheef bekken in de juiste positie te krijgen waarna u een flinke vermindering van hoofdpijn kunt ervaren.

Hoofdpijn door een scheef bekken

Hoe komt het dat uw bekken scheef staat? Een scheefstand van het bekken kan verschillende oorzaken hebben. Een val van een trapje of struikelen over een kleedje kan al leiden tot een bekkenscheefstand. Een verkeerde houding achter uw bureau, onderuit gezakt zitten op de bank of een ongelukje op de sportschool kunnen allemaal leiden tot een scheefstaand bekken. Het lichaam zal proberen deze scheefstand te compenseren. Deze compensatie bestaat uit het draaien van de wervelkolom, anders neerzetten van de benen, bijvoorbeeld met een gedraaide knie, waardoor een klein functioneel beenlengteverschil ontstaat. Hoger in de wervelkolom zullen spieren trachten voor balans te zorgen.

Deze verkeerde belasting van spieren en pezen kan ervoor zorgen dat u pijn krijgt in bepaalde delen van het lichaam. Indien u de scheefstand compenseert met de wervelkolom dan kan lage rugpijn, hoge rugpijn, pijn in de armen of nekpijn ontstaan. Compenseert u vooral met een been dan kan het gevolg zijn dat u een pijnlijk been krijgt, tintelingen ervaart of pijn in een bil met uitstraling naar een been. Compensatie van een bekkenscheefstand met de spieren van nek en schouders kan leiden tot een voortdurende verkeerde belasting van het halsgebied met schouderklachten, hoofdpijn en migraine tot gevolg.

Krullaards Perfect Reset, Fysiotherapeut, Fysio, Nekklachten, Schouderklachten, Rugklachten, Hoofdpijn, Migraine, Hernia, RLS, Restless Legs, rusteloze benen, Bekkenscheefstand, Scoliose, KPR therapie, Krullaards methode, Nekpijn, Schouderpijn, Rugpijn, Hernia, Acute rugklachten, Acute rugpijn, Online afspraak, Online intake, Rugspecialist, Gespecialiseerde Fysiotherapeuten, Lichamelijke klachten, Krullaards Perfect Reset Apeldoorn, KPR Apeldoorn, Krullaards Perfect Reset Barneveld, KPR Barneveld, Krullaards Perfect Reset Breda, KPR Breda, Rugspecialist Apeldoorn, Rugspecialist Barneveld, Rugspecialist Breda, Krullaards Perfect Reset Delft, KPR Delft, Rugspecialist Delft, Krullaards Perfect Reset Den Haag, KPR Den Haag, Rugspecialist Den Haag, KPR Haarlem, Krullaards Perfect Reset Haarlem, Rugspecialist Haarlem, KPR Purmerend, Krullaards Perfect Reset Purmerend, Rugspecialist Purmerend, KPR Rotterdam, Krullaards Perfect Reset Rotterdam, KPR Rotterdam, Rugspecialist Rotterdam, KPR Sittard-Geleen, Krullaards Perfect Reset Sittard-Geleen, Rugspecialist Sittard-Geleen, KPR Zoetermeer, Krullaards Perfect Reset Zoetermeer, Rugspecialist Zoetermeer, Rugspcecialist, Gespecialiseerde fysiotherapeuten, Fysiotherapie, Fysio,

Krullaards Perfect Reset behandelmethode als oplossing tegen hoofdpijn

Heeft u al lange tijd last van hoofdpijn, soms in combinatie met nekpijn en schouderklachten en weet u niet goed wat de oorzaak is van uw klachten? Een bekkenscheefstand kan de oorzaak zijn van uw hoofdpijnklachten. De Krullaards Perfect Reset therapie kan in dergelijke gevallen een oplossing bieden door uw scheve bekkenstand weer te normaliseren. Tijdens de intake onderzoekt de Krullaards Perfect Reset fysiotherapeut of er sprake is van een bekkenscheefstand. Indien blijkt dat uw bekken inderdaad scheef staat, kan direct met de behandeling op de Krullaards Perfect Reset plate worden gestart en volstaan doorgaans drie -pijnloze- behandelingen om uw bekken weer recht te zetten. Direct na de behandeling ervaren de meeste patiënten al een grote verlichting van de klachten. Door de Krullaards Perfect Reset therapie kunnen uw hoofdpijnklachten zelfs volledig verdwijnen.

Onze locaties

Apeldoorn | Breda | Delft | Haarlem | Purmerend | Sint Oedenrode | Zoetermeer