Restless legs - Krullaards Perfect Reset
Vragen of interesse? Neem contact op!

Restless Legs

De Engelse term voor rusteloze of onrustige benen is Restlegs Legs. Het woord zegt het eigenlijk al: onrustig. Mensen die last hebben van onrustige benen ervaren niet zozeer pijn maar andere sensaties zoals prikkelingen en tintelingen. Ook een branderig of kriebelend gevoel wordt wel genoemd in verband met Restless Legs. Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo erg, maar de klachten kunnen als zeer hinderlijk worden ervaren. Het Restless Legs syndroom kan leiden tot vermoeidheid omdat de patiënt slecht slaapt of veel moet bewegen om van het vervelende gevoel in de benen af te komen. Overigens kan het gevoel dat men ervaart bij rusteloze of onrustige benen ook voorkomen in de armen.

“Heeft u last van onrustige benen en al verschillende behandelingen en therapieën uitgeprobeerd zonder resultaat? Krullaards Perfect Reset kan een oplossing zijn voor klachten bij restless legs. Krullaards Perfect Reset therapie heeft als doel het normaliseren (recht zetten) van het bekken waardoor allerlei klachten die voortkomen uit een scheefstand kunnen worden verminderd of zelfs volledig kunnen verdwijnen.”

De oorzaak van Restless Legs

De oorzaak van Restless Legs is per persoon verschillend. Vaak is geen oorzaak te vinden, wat kan betekenen dat uw klachten voortkomen uit een scheefstand van het bekken. Mensen van 45 jaar en ouder hebben meer kans klachten te ontwikkelen. Mogelijke oorzaken van onrustige benen zijn onder meer:

 • Leeftijd
 • Zwangerschap
 • Overmatig bewegen tijdens de slaap
 • Bepaalde medicijnen zoals antidepressiva en medicijnen tegen misselijkheid kunnen klachten van restless legs bevorderen
 • Tekort aan bepaalde vitaminen; B12, ijzer, foliumzuur
 • Chronische ziekten zoals nierziekten, reuma en diabetes
 • Erfelijkheid (in ca. 50% van de geval)
 • Bekkenscheefstand

Vaak is niet één oorzaak aan te wijzen voor restless legs. Het kan een samenspel zijn van meerdere oorzaken waardoor ook het aanpassen van de leefstijl uw klachten aanzienlijk kan verminderen.

 • Te veel alcohol, roken en spanningen, te weinig beweging
 • Te laat naar bed gaan, te veel inspannen voor het slapen gaan (sporten)
 • Een scheef bekken en gevorderde leeftijd
 • Gebrek aan bepaalde vitamines en/mineralen, erfelijke factoren.
Krullaards Perfect Reset, Fysiotherapeut, Fysio, Nekklachten, Schouderklachten, Rugklachten, Hoofdpijn, Migraine, Hernia, RLS, Restless Legs, rusteloze benen, Bekkenscheefstand, Scoliose, KPR therapie, Krullaards methode, Nekpijn, Schouderpijn, Rugpijn, Hernia, Acute rugklachten, Acute rugpijn, Online afspraak, Online intake, Rugspecialist, Gespecialiseerde Fysiotherapeuten, Lichamelijke klachten, Krullaards Perfect Reset Apeldoorn, KPR Apeldoorn, Krullaards Perfect Reset Barneveld, KPR Barneveld, Krullaards Perfect Reset Breda, KPR Breda, Rugspecialist Apeldoorn, Rugspecialist Barneveld, Rugspecialist Breda, Krullaards Perfect Reset Delft, KPR Delft, Rugspecialist Delft, Krullaards Perfect Reset Den Haag, KPR Den Haag, Rugspecialist Den Haag, KPR Haarlem, Krullaards Perfect Reset Haarlem, Rugspecialist Haarlem, KPR Purmerend, Krullaards Perfect Reset Purmerend, Rugspecialist Purmerend, KPR Rotterdam, Krullaards Perfect Reset Rotterdam, KPR Rotterdam, Rugspecialist Rotterdam, KPR Sittard-Geleen, Krullaards Perfect Reset Sittard-Geleen, Rugspecialist Sittard-Geleen, KPR Zoetermeer, Krullaards Perfect Reset Zoetermeer, Rugspecialist Zoetermeer, Rugspcecialist, Gespecialiseerde fysiotherapeuten, Fysiotherapie, Fysio,

Bij de huisarts kunt u laten onderzoeken of u gebrek heeft aan bepaalde vitaminen of mineralen zoals een ijzertekort. Wellicht spelen erfelijke factoren, in combinatie met leeftijd een rol. Ook een scheef bekken kan de oorzaak zijn van restless legs, soms in combinatie met andere factoren zoals een ongezonde leefstijl of een gebrek aan vitamines. Het is wel verstandig om de oorzaken van RLS te laten opsporen en te laten behandelen want op termijn kunnen rusteloze benen uw leven flink vergallen. U slaapt slecht, bent vermoeid overdag en gaat opzien tegen bepaalde zaken zoals een reis met het openbaar vervoer. Of u ziet simpelweg op tegen het naar bed gaan omdat u weet weer last te zullen krijgen van dat kriebelende en onrustige gevoel in de benen. Wilt u weten of uw klachten samenhangen met een scheefstand van het bekken dan kunt u bij Krullaards Perfect Reset een simpele en pijnloze test ondergaan die u direct uitsluitsel geeft.

Waar kunt u terecht?

Bekijk alle locaties

Gevolgen van restless legs

De gevolgen van restless legs zijn vooral de vermoeidheid en het vervelende gevoel in de benen. Zeker als u niet weet hoe u van de klachten moet afkomen, kan dat behoorlijk frustrerend zijn waardoor u nog meer gaat piekeren en nog minder goed kunt slapen. De rusteloosheid die optreedt door de restless legs kan ook impact hebben op uw relatie. U slaapt slecht, maakt schokkende bewegingen met de benen tijdens het slapen en dit alles is ook vervelend voor uw partner.

Het vermijden van bepaalde zaken kan een gevolg zijn van restless legs. U ziet er tegenop naar bed te gaan, waardoor u dat uitstelt met als gevolg nog meer vermoeidheid op de dag. Vermoeidheid kan weer leiden tot een slaperig gevoel, concentratieproblemen of een slecht humeur. Ook reizen is vaak lastig met restless legs. Lang in de bus of het vliegtuig zitten, kan klachten van RLS veroorzaken of verergeren en om dat te voorkomen gaat u reizen misschien vermijden. Niet meer fijn op vakantie kunnen of willen heeft ook een grote impact op u, uw leven en uw relatie. De gevolgen van restless legs worden ernstiger naarmate men ouder wordt, dus het is verstandig er zo snel mogelijk iets aan te doen. Bezoek uw huisarts en pas uw leefstijl aan. Krullaards Perfect Reset kan u adviseren over klachten, oorzaken en oplossingen bij restless legs.

Klachten restless legs (RLS)

De klachten die mede kunnen worden veroorzaakt  door restless legs zijn heel divers. Vooral ’s avonds en ’s nachts kunnen klachten door rusteloze benen opspelen: tintelingen in de benen of een kriebelend en vervelend gevoel in de onderbenen. Door deze klachten is het moeilijk om stil te blijven zitten of liggen. U krijgt de neiging om te blijven bewegen om het vervelende gevoel in de benen kwijt te raken. Tijdens de slaap kunnen uw benen zelfs vanzelf schokkende bewegingen maken, waardoor u wakker wordt of onrustig slaapt. Op het lijstje klachten door restless legs komt dan ook vrijwel altijd vermoeidheid voor. Enerzijds door de onbedwingbare onrust in de benen waardoor u blijft bewegen met de benen of veel gaat lopen, anderzijds door de slechte nachtrust. De klachten door rusteloze benen zijn vaak vlak voor het slapen gaan het hevigst.

Ook als u lang zit, kunnen klachten door restless legs optreden. Bijvoorbeeld als u televisie kijkt, in de bioscoop, de bus of de trein of tijdens een lange vlucht in het vliegtuig. Het is dan niet altijd mogelijk om op te staan en wat te gaan lopen om het vervelende gevoel in de benen kwijt te raken. Klachten door restless legs kunnen dan ook een behoorlijke impact hebben op uw leven.

 • Vanaf de eerste behandeling merkte ik al een duidelijk verschil. De rugklachten namen af en ik voelde minder druk in mijn nek en schouders.

  Sabrina Palmen (27), Vaals

 • Sinds mijn 7e jaar heb ik psoriasis. Mijn nekklachten zijn verdwenen en mijn huid is nog nooit zo lang zo goed geweest en gebleven

  Dhr. Willebrands (56), Utrecht

 • Sinds 15 jaar restless legs en pijn in de rug/nek, na 3 behandelingen zijn deze klachten verdwenen en sta ik weer recht. Ik snap er niets van maar ben ongelofelijk blij met het resultaat.

  Dhr Arjen van den Berg (51), Barneveld

 • Na 2 hernia’s en 15 jaar rugklachten onbegrijpelijk dat ik met mijn versleten rug weer normaal kan leven en werken. Ik kan me de pijn nu bijna niet meer herinneren.

  Mw. Inge Melisse (48), Barneveld

Wat te doen tegen Restless Legs

Om de vraag wat te doen tegen Restless Legs te beantwoorden moet eerst worden onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is. Speelt erfelijkheid een rol? Heeft u een chronische ziekte of gebruikt u medicijnen die klachten van onrustig benen veroorzaken? Omdat de meeste klachten ’s avonds en ’s nachts optreden kan een slaaponderzoek worden verricht. Sommige mensen kunnen niet slapen van de klachten of blijken ’s nachts onbewust de benen te bewegen. Dit zijn ongecontroleerde bewegingen van de benen (of armen) tijdens de slaap. Dit wordt het PMLD (Periodic Limb Movement Disorder) genoemd en kan onrustige benen veroorzaken. Ook nachtelijke spierkrampen kunnen een oorzaak zijn van Restless Legs. De oorzaken van het Restless Legs syndroom zijn zeer divers en wat te doen aan Restless Legs hangt af van de uitkomst van verschillende onderzoeken.

U kunt zelf bepaalde leefregels in acht nemen om klachten van restless legs te verminderen. Een goede slaap hygiëne is hierbij belangrijk:

 • Op een vaste tijd naar bed, op een vaste tijd opstaan
 • Niet te veel eten voor het slapen gaan
 • Pas op met alcohol en drink in het algemeen niet te veel voor het slapen gaan
 • Bouw de dag af, zorg voor ontspanning en kijk geen tv in bed.
 • Eet en drink gezond
 • Drink niet te veel koffie en alcohol
 • Niet roken
 • Voldoende bewegen en spanningen vermijden
 • Neem een ontspannende massage of een warme douche
 • Yoga of meditatie

Als u deze leefstijlregels in acht neemt en toch te vaak, dat wil zeggen tweemaal per week of vaker last heeft van klachten door RLS, kunnen medicijnen nog uitkomst bieden. Soms is er sprake van een ijzertekort zodat een voedingssupplement volstaat, soms zijn andere medicijnen nodig. Bezoek hiervoor uw huisarts, deze kan u adviseren en eventueel uw bloed onderzoeken op een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen.

Restless Legs en scheefstand bekken

Het bekken kan door een ongeluk, val of slechte houding scheef gaan staan wat gevolgen heeft voor de rest van het lichaam. De wervelkolom kan door een scheefstand van het bekken uit positie raken waardoor allerlei klachten kunnen optreden. Hoofdpijn, migraine, pijn in een been, rugpijn, nekpijn en ook Restless Legs. De wervelkolom bestaat uit wervels en tussenwervelschijven en indien de wervelkolom niet recht op het bekken staat kunnen zenuwen en bloedvaten bekneld raken omdat door de wervelkolom tal van zenuwen lopen die in verbinding staan met de rest van het lichaam.

Het is maar net de vraag waar een zenuw beknelt raakt en welke klachten u daarvan ondervindt. Een beknelling hoog in de wervelkolom kan leiden tot nekpijn en hoofdpijn, een zenuw laag in de wervelkolom tot lage rugpijn, pijn in een been of Restless Legs.

Krullaards Perfect Reset: Eenvoudige oplossing voor bekkenscheefstand

Krullaards Perfect Reset is een effectieve therapie om een scheefstand van het bekken te corrigeren. Heeft u last van Restless Legs en wilt u weten of dit mogelijkerwijs te wijten is aan een eventuele scheefstand van het bekken? Krullaards Perfect Reset zal tijdens de intake vaststellen of sprake is van een bekkenscheefstand. Indien blijkt dat uw bekken inderdaad scheef staat dan kan in een aantal behandelingen, doorgaans drie, de scheefstand worden gecorrigeerd. Alle behandelingen zijn pijnloos en worden uitgevoerd door een gespecialiseerde en gediplomeerde fysiotherapeut. Neem contact op met Krullaards Perfect Reset als u zich afvraagt wat te doen tegen Restless Legs en als u wilt weten of uw klachten mogelijk voortkomen uit een scheefstand van het bekken. U vindt alle verdere informatie over Krullaards Perfect Reset, inclusief de tarieven, op deze website.

Onze locaties

Apeldoorn | Breda | Delft | Haarlem | Purmerend | Sint Oedenrode | Zoetermeer