Stijve nek en schouders - Krullaards Perfect Reset
Vragen of interesse? Neem contact op!

Stijve nek en schouders

Heeft u last van een stijve nek en schouders dan kan dat uw leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Vaak wordt u ‘s morgens al wakker met een stijf gevoel in de nek en schouders en pas in de loop van de dag kan dat een beetje minder worden. Het gevoel van een stijve nek en schouders kan echter ook de hele dag aanwezig blijven waardoor u uw dagelijkse bezigheden niet prettig of niet goed kunt uitvoeren. De oorzaak van een stijve nek kan liggen in stress en spanningen maar ook andere oorzaken hebben zoals een verkeerd matras of een verkeerd hoofdkussen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u een ongeluk heeft gehad waardoor uw spieren een grote klap te verwerken hebben gekregen of dat u langdurig op de tocht heeft gezeten.

Een stijve nek en schouders kan vele oorzaken hebben en de behandeling van deze aandoening hangt weer af van de oorzaak. Soms willen klachten van een stijve nek en schouders niet minder worden of overgaan, zelfs niet na behandeling. In dergelijke gevallen is het zeker zinvol om eens na te laten gaan of uw klachten niet verband houden met een scheefstand van het bekken.

Oorzaken stijve nek en schouders

De oorzaak van een stijve nek en schouders is bijna altijd een overmatige spierspanning in dit gebied, echter de oorzaak van deze spierspanning verschilt per persoon. Overmatige spierspanning in de nek en schouders hoeft niet altijd psychisch van aard te zijn; ook lichamelijke oorzaken kunnen leiden tot een te grote spierspanning in nek en schouders. Als uw matras niet goed is en u dus niet goed ligt, komt er een grote druk op verschillende spieren te staan en dit kan ook het geval zijn in het hals-, hoofd-, schouder-, en nekgebied. Indien uw bekken scheef staat, dan kan dit klachten geven in het hele lichaam. De scheefstand zal door het lichaam worden gecompenseerd, meestal met de wervelkolom, en ook dan kunnen spieren bovenmatig worden belast. Een stijve nek en schouders kan hiervan het gevolg zijn. Uiteraard is het ook mogelijk dat u een onderliggende ziekte heeft, bijvoorbeeld een bindweefselziekte die de oorzaak is van nekpijn en schouderklachten. Dit komt echter niet zo vaak voor.

Behandeling nekpijn en schouderklachten

Zoals gezegd zal de behandeling van een stijve nek en schouder afhangen van de oorzaak van deze problematiek. Omdat het in negen van de tien gevallen gaat om overbelaste spieren zal de behandeling meestal bestaan uit het nemen van rust, massage van het hoofdhalsgebied of oefeningen bij een fysiotherapeut. Warmte kan goed helpen bij klachten van een stijve nek en schouder. U kunt een warme doek in de nek leggen of een zogenaamde pittenzak die je kunt opwarmen in de magnetron in de nek leggen. Als sprake is van een onderliggende ziekte dan zal deze ziekte moeten worden behandeld om van de klachten af te komen. Als sprake is van bekkenscheefstand dan is het belangrijk dat het bekken weer in een neutrale positie wordt gezet. Hiervoor kunt u terecht bij Krullaards Perfect Reset.  Zeker als gewone maatregelen zoals warmte, rust, massage of de hulp van een fysiotherapeut de klachten niet laten afnemen of verdwijnen, is het verstandig eens na te laten gaan of uw bekken misschien scheef staat.

Een stijve nek en schouder en bekkenscheefstand

Het lijkt misschien vreemd dat de oorzaak van uw klachten van een stijve nek en schouder moet worden gezocht in een scheef bekken. Een scheef bekken echter kan klachten veroorzaken van het hele lichaam: van benen, bekken, heupen tot de rug, de schouders, de nek en het hoofd. Veel voorkomende klachten als gevolg van een scheef bekken zijn:

Het bekken neemt een centrale plaats in in ons lichaam.  Het bekken draagt het gehele bovenlichaam en staat in verbinding met het onderlichaam. Een scheefstand van het bekken zal door het lichaam worden gecompenseerd. Dit gebeurt meestal met de wervelkolom. De wervelkolom zal enigszins draaien waardoor pezen en spieren in de verdrukking kunnen komen want de pezen en spieren worden zwaar en verkeerd belast als de wervelkolom is gedraaid. Deze overbelasting kan overal in de wervelkolom effect sorteren: bij de lendenwervels waardoor lage rugpijn optreedt, midden in de rug zodat u last heeft van rugpijn in het midden van de rug, of in hoger gelegen gebieden van de wervelkolom met als gevolg nekklachten en schouderklachten. Ook hoofdpijn en migraine kunnen het gevolg zijn van bekkenscheefstand.

Bekkenscheefstand behandelen

Voor de behandeling van bekkenscheefstand kunt u terecht bij Krullaards Perfect Reset (KPR). KPR maakt gebruik van de zogenaamde KPR-plate, een apparaat waarop u moet plaatsnemen tijdens het onderzoek en tijdens de behandelingen. Overigens zijn alle behandelingen en ook het onderzoek naar het scheve bekken pijnloos. Na een behandeling kunt u een aanmerkelijke verbetering ervaren en kunnen klachten die het gevolg zijn van het scheve bekken verminderen en op den duur zelfs volledig verdwijnen. Het beste maakt u een afspraak voor een intakegesprek bij een van de vestigingen van KPR. Tijdens de eerste afspraak worden alle klachten doorgenomen; klachten zoals een stijve nek en schouders en eventuele andere klachten zoals lage rugpijn of restless legs problemen. Al tijdens het intakegesprek wordt door middel van diverse onderzoeken nagegaan of u inderdaad een scheef bekken heeft. De behandeling kan dan direct worden gestart. Bel gerust voor meer informatie over een stijve nek en schouder of over andere klachten die maar niet over willen gaan, zelfs niet na behandeling. Wij helpen u graag.


Geplaatst op 28 juli 2017