Wetenschappelijk onderzoek naar werking KPR Methode
Vragen of interesse? Neem contact op!

Wetenschappelijk onderzoek naar werking Krullaards Perfect Reset Methode

Wetenschappelijk onderzoek van Kayleigh June Polman (arts in promotie) en Ronald Meijer (senior revalidatiearts) (mei, 2018) onder patiënten met chronische a-specifieke lage rugklachten, wijst uit dat na een behandeling op de Krullaards Perfect Reset er een vermindering van bekkenscheefstand plaatsvindt. Een bekkenscheefstand is vaak de oorzaak van chronische lage rugklachten.

A-specifieke lage rugpijn is de meest voorkomende aandoening in Nederland. Meer dan 2,5 miljoen mensen hebben te maken met lage rugklachten. In het laatste decennium zijn er veel vibratieplaten geëvalueerd die invloed hebben op de spierafstemming en zachte weefsels van de wervelkolom. De Krullaards Perfect Reset Methode (KPR) was echter tot op heden nog nooit onderzocht.

In 2016 heeft er een onderzoek plaatsgevonden. Het doel van dit onderzoek was: onderzoeken of de Krullaards Perfect Reset behandeling de bekkenscheefstand van patiënten met chronische a-specifieke rugklachten kan beïnvloeden.  De bekkenscheefstand wordt gemeten door gebruik te maken van een zgn. PALM meter. Voor en na de behandeling wordt exact dezelfde meting uitgevoerd.

Voor dit onderzoek zijn willekeurig 26 patiënten met a-specifieke lage rugklachten geselecteerd. Na het meten van een eventueel aanwezig beenlengteverschil en de mate van bekkenscheefstand, hebben de deelnemers een behandeling ondergaan op de Krullaards Perfect Reset plaat of op een placebo plaat. Na de behandeling werd de mate van de bekkenscheefstand opnieuw gemeten door middel van een meting met de PALM-meter.

Uit het onderzoek zijn duidelijke resultaten naar voren gekomen. Bij de patiënten die op de Krullaards Perfect Reset plaat hadden gestaan, was de bekkenscheefstand gemiddeld met 0,4 cm afgenomen. Terwijl dit bij patiënten die op de placebo plaat hadden gestaan niet het geval was!

Wilt u meer lezen over dit onderzoek? Het volledige artikel is te lezen via de volgende link:

https://www.omicsonline.org/open-access/reduction-of-iliac-crest-height-difference-after-intervention-with-the-krullaards-perfect-reset-treatment-plate-in-patients-with-c-2165-7025-1000391-101398.html


Geplaatst op 4 juli 2018