Tips tegen rusteloze benen - Krullaards Perfect Reset
Vragen of interesse? Neem contact op!

Tips tegen rusteloze benen

Heeft u altijd het gevoel dat u moet bewegen om de pijn in uw benen te verminderen? Heeft u vaak last van vermoeide en zware benen? Voelt u daarnaast ook een vervelend, irriterend en branderig gevoel in uw benen? Als u last heeft van rusteloze benen, dan kan dit zowel uw nachtrust als uw dagelijkse routine behoorlijk verstoren…

Vind u het ’s nachts moeilijk om uw benen stil te houden, omdat u continu een onrustig gevoel heeft? Het vervelende gevoel gaat pas weg wanneer u beweegt, maar komt daarna net zo snel weer terug. Herkent u zichzelf in deze klachten? Dan is de kans groot dat u last heeft van Restless Legs, oftewel onrustige of rusteloze benen.

Hoe kunt u rusteloze of onrustige benen herkennen?

  1. U heeft continu een vervelend en onrustig gevoel in uw (onder)benen en kuiten;
  2. U voelt tintelingen diep in uw benen en kuiten;
  3. U krijgt krampen en uw benen en kuiten;
  4. U heeft vermoeide benen;
  5. U heeft zware benen;
  6. U heeft het gevoel dat u uw benen constant moet bewegen.

De oorzaak van rusteloze of onrustige benen

De oorzaak is niet altijd duidelijk. Rusteloze benen komen vaker voor bij oudere mensen en meer bij vrouwen dan bij mannen. Daarnaast komt het ook vaker voor wanneer iemand rookt of bloedarmoede heeft. Restless Legs kunnen onder andere veroorzaakt worden door:

  1. Een zenuwaandoening
  2. Medicijngebruik
  3. Een nierziekte of wanneer uw nieren minder goed werken
  4. Zwangerschap

De tips tegen rusteloze of onrustige benen

1. Magnesium en rusteloze benen

Magnesium is een erg goed middel dat helpt tegen rusteloze benen. Magnesium is namelijk goed voor de werking van de spieren en het zenuwstelsel en speelt een belangrijke rol in uw lichaam bij het behoud van soepele spieren en bij de botaanmaak.

Magnesium komt voor in bijvoorbeeld bananen. U dient echter wel erg veel bananen te eten om aan dezelfde  hoeveelheid als een tablet te komen. De beste oplossing is dus om hiervoor tabletten in te nemen!

2. Masseer uw benen

Een massage kan uw klachten sterk verminderen. Masseer een paar uur voordat u naar bed gaat uw benen. Dit bevordert namelijk de bloedsomloop en daarnaast werkt dit ook rustgevend en ontspannend.

3. Beweeg

Wanneer u zelf te maken heeft met rusteloze benen, dan weet u als geen ander dat beweging de klachten in uw benen vermindert. Daarnaast kan sporten of voldoende beweging overdag, helpen met het verminderen van uw klachten in de avond en nacht! Veel beweging stimuleert de bloedsomloop!

4. Krullaards Perfect Reset

Krullaards Perfect Reset is een effectieve therapie om een scheefstand van het bekken te corrigeren. Heeft u last van Restless Legs en wilt u weten of dit mogelijkerwijs te wijten is aan een eventuele scheefstand van het bekken? KPR zal tijdens de intake vaststellen of sprake is van een bekkenscheefstand. Indien blijkt dat uw bekken inderdaad scheef staat dan kan in een aantal behandelingen, doorgaans drie, de scheefstand worden gecorrigeerd. Alle behandelingen zijn pijnloos en worden uitgevoerd door een gespecialiseerde en gediplomeerde fysiotherapeut. Neem contact op met KPR als u zich afvraagt wat te doen tegen Restless Legs en als u wilt weten of uw klachten mogelijk voortkomen uit een scheefstand van het bekken. U vindt alle verdere informatie over KPR, inclusief de tarieven, op deze website.

 


Geplaatst op 31 mei 2018