Smartphone en tablet slecht voor uw houding?! Wij helpen u graag!
Vragen of interesse? Neem contact op!

Smartphone en tablet gebruik slecht voor uw houding?

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, tablet of een ander mobiel apparaat waar meerdere keren per dag gebruik van wordt gemaakt. Het voordeel: we zijn meer verbonden met elkaar, maar dit heeft ook grote gevolgen voor uw lichaam! U neemt tijdens het appen, sms’en, surfen op internet en social media een buigende houding aan en dit is erg slecht voor uw lichaam!

Hoe herkent u een verkeerde houding?

Hoe meer u uw hoofd gebogen houdt, hoe meer druk er op uw rug en nek komt. Dit is niet waar uw wervelkolom voor is gemaakt. De wervelkolom is namelijk gemaakt om het gewicht van het hoofd te ondersteunen. Hoe meer u het hoofd buigt, hoe zwaarder het hoofd wordt. Steeds vaker zien wij (jonge) patiënten met rugpijn, nekpijn en schouderklachten. Niet door een te zware inspanning, maar juist door het aannemen van een verkeerde houding tijdens het smartphone en en tablet gebruik.

De meest voorkomende klachten

Klachten die optreden door veel tijd door te brengen op een smartphone of tablet zijn onder andere:

  • Spanning, stijfheid of druk in de nek, schouders en bovenrug
  • Pijn (soms stekend) die optreedt in de onderarmspieren, elleboog of pols
  • Irritatie en ontsteking in de duim en hand
  • Hoofdpijn door spanning in de nek en rug

Hoe kunt u deze klachten voorkomen?

De beste tip die wij u kunnen meegeven is om uw mobiele apparaat minder te gebruiken, maar dit is niet altijd een optie. Hieronder vindt u verschillende tips die uw klachten kunnen verminderen:

  • Breng uw mobiele apparaat naar uw gezicht en probeer niet om uw gezicht naar uw apparaat te brengen
  • Maak gebruik van een standaard waar u uw mobiele apparaat op kunt zetten. Zeker wanneer u het mobiele apparaat voor een langere tijd gebruikt, voorkomt u op deze manier een buiging van de nek
  • Laat uw ellebogen of armen rusten op een kussen of armleuning. Dit voorkomt dat u uw schouders optrekt tijdens het gebruik
  • Wissel uw houding af en zorg voor genoeg rustmomenten.
  • Wanneer u uw mobiele apparaat niet gebruikt, zorg dan voor voldoende lichaamsbewegen (minimaal 30 minuten per dag)
  • Doe regelmatig ontspannings- of rekoefeningen om uw lichaam soepel te houden

De juiste houding aannemen

Heeft u dagelijks pijn in de rug, nek of schouder? Laat via de intake afspraak vaststellen of uw bekken scheef staat en ondervindt dat uw nekklachten verdwijnen of sterk verminderen. De resultaten van KPR therapie zijn vaak verbluffend en dat in slechts enkele sessies waarbij u een pijnloze en comfortabele behandeling ondergaat.

Contact opnemen

U vindt op onze website alle informatie die u zoekt over tarieven, de wijze van behandelen en de mogelijke vergoedingen vanuit uw zorgverzekering. Kies vandaag nog voor een mogelijke oplossing om nekpijn vrij te leven en maak een afspraak voor een intakegesprek!


Geplaatst op 22 februari 2018