Hoofdpijn? Lees onze tips! Krullaards Perfect Reset helpt u graag!
Vragen of interesse? Neem contact op!

Hoofdpijn: hoe komt u er vanaf?

Heeft u vaak last van hoofdpijnklachten? Dan bent u zeker niet de enige! Iedereen heeft hier namelijk wel eens last van. De meest voorkomende oorzaken zijn een te korte nacht, te veel stress, griep of verkoudheid. Deze hoofdpijn gaat vaak na een tijdje vanzelf over. Heeft u langdurig last van hoofdpijn? Lees dan onze tips.

Allereerst is het erg belangrijk om eerst na te gaan waar uw klachten vandaan komen, zodat u uw hoofdpijn in de toekomst kan voorkomen.

  1. Drink minder cafeïne

Koffie, thee en energiedrankjes bevatten veel cafeïne, waar u ook aan verslaafd kunt raken. Wanneer u in een korte periode te veel cafeïne inneemt, kan dit voor hoofdpijn zorgen.

  1. Let op uw houding wanneer u aan het werk bent

Een verkeerde houding kan ervoor zorgen dat spieren in uw nek of schouders vast gaan zitten. Wanneer u regelmatig wisselt van houding, kunt u vastzittende schouders of een vastzittende nek voorkomen. Kunt u hulp gebruiken bij het aannemen van een juiste houding? Wij helpen u graag!

  1. Laat uw ogen testen

Hoofdpijn kan ontstaan wanneer uw ogen achteruit zijn gegaan. Wanneer uw ogen zich constant moeten scherpstellen, kan hoofdpijn snel ontstaan. Het kan dan zijn dat uw ogen snel achteruit zijn gegaan, zonder dat u het zelf hebt gemerkt. Wanneer u vaak hoofdpijn klachten heeft, raden wij aan om uw ogen te laten testen bij een oogspecialist.

  1. Hydrateer uw lichaam goed

Zeker bij temperaturen als deze, is het belangrijk om minimaal 2 liter water per dag te drinken! Vindt u het moeilijk om voldoende water te drinken? Neem dan overal waar u naartoe gaat een flesje water mee!

KPR therapie als oplossing tegen hoofdpijnklachten

Heeft u bovenstaande tips geprobeerd en nog steeds klachten? Een mogelijke andere oorzaak van hoofdpijn kan zijn dat uw bekken scheef staat. De KPR therapie kan voor u een oplossing bieden door uw scheve bekkenstand weer te normaliseren. Tijdens de intake onderzoekt de fysiotherapeut van KPR of er sprake is van een bekkenscheefstand. Indien blijkt dat uw bekken inderdaad scheef staat, kan direct met de behandeling op de KPR plate worden gestart en volstaan doorgaans drie -pijnloze- behandelingen om uw bekken weer recht te zetten. Direct na de behandeling ervaren de meeste patiënten al een grote verlichting van de klachten. Door de KPR therapie kunnen uw hoofdpijnklachten zelfs volledig verdwijnen.

Kijk voor meer informatie hierover op https://www.kpr.nl/klachten/hoofdpijn-en-migraine/


Geplaatst op 30 juli 2018