Bent u gevallen en heeft u hierdoor bekkenscheefstand opgelopen?
Vragen of interesse? Neem contact op!

Verliest u vaak uw evenwicht?

Wanneer u vaak uw evenwicht verliest, kan dit ervoor zorgen dat u vaak valt en minder beweeglijk wordt. Denkt u wel eens ‘ik sta scheef’ of zeggen andere mensen u dat u scheef staat? Vindt u het moeilijk om uw evenwicht te behouden omdat u scheef staat? Dit kan allemaal te maken hebben met een bekkenscheefstand.

In Nederland wordt er middels valpreventie cursussen steeds meer aandacht besteed aan het probleem van vallen onder ouderen. Dit is ook opgevallen in Amerika! In januari wijdde The New York Times er een heel artikel aan, waarin onder meer verslag wordt gedaan van de cursus ‘Vallen Verleden Tijd’, die WIJKfysio geeft aan ouderen in Leusden.

De cursus in het kort

‘Vallen Verleden Tijd’ heeft als doel het voorkomen en verminderen van valincidenten. Tijdens de cursus wordt er vooral aandacht besteed aan de juiste valtechniek, het verbeteren van de balans en het geven van meer inzicht in de valrisico’s.

Bekkenscheefstand door een val

Een scheef of gekanteld bekken kan veel verschillende oorzaken hebben, waaronder bijvoorbeeld een val van de trap, een buiteling met de fiets of een ander ongeluk waarbij uw lichaam een klap te verwerken heeft gekregen. Een val kan een enorme impact hebben op uw bekken.

Bekkenscheefstand kan zorgen voor verschillende klachten zoals hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn, pijn in de heupen en pijn in de benen.

KPR: de oplossing voor een scheefstaand bekken

KPR is een therapie waarbij met behulp van de Krullaards Perfect Reset Plate uw bekken in de juiste neutrale stand wordt gezet. Doorgaans zijn drie behandelingen voldoende om uw bekken weer in de juiste positie te krijgen en vaak zal na één behandeling al vermindering van de pijnklachten worden waargenomen!

 

Contact opnemen

Ook wij vinden preventie erg belangrijk! Bent u toch ongelukkig gevallen? Kijk wat de dichtstbijzijnde locatie bij u in de buurt voor u kan betekenen! Neem contact met ons op!


Geplaatst op 12 februari 2018