In gesprek met Beate Thiele - Krullaards Perfect Reset
Vragen of interesse? Neem contact op!

In gesprek met Beate Thiele, KPR-locatie Haarlem en Purmerend

“Mijn kracht is dat ik mensen als geheel zie en niet alleen de rugklachten waar zij last van hebben.” 

Beate Thiele is Krullaards Perfect Reset (KPR) therapeut op onze locatie in Haarlem. In 1997 verhuisde de van oorsprong Duitse Beate naar Nederland, waar ze in 2001 haar eigen praktijk startte en haar weg naar de topsport terugvond. Gedurende 6 jaar, tot het Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2009, reisde Beate in de functie van sportfysiotherapeut voor de KNVB mee met het nationale voetbalteam naar wedstrijden en trainingskampen. Toen Beate naar Nederland kwam, ging ze aan de slag als zelfstandig fysiotherapeut. In 2017 besloot ze om een hele andere weg in te slaan. Ze wilde namelijk coachen en patiënten op een andere manier helpen dan alleen behandelen. 

Met deze gedachte heeft ze haar eigen bedrijf, Work Life Balance, opgericht. Daarnaast wilde zij als fysiotherapeut aan de slag, maar op een andere manier dan een ‘gewone’ fysiotherapeut. Op deze manier kwam zij met Rein-Jan Elenbaas van Fydee Vitae in contact. Rein-Jan liet haar waarnemen voor Maarten Eijle van KPR-Purmerend. De visie van Rein-Jan sprak Beate enorm aan; kijken hoe klachten zijn ontstaan in plaats van de klachten verhelpen.

“Ik heb passie voor mijn werk” 

“Ik heb passie voor mijn werk en zie het als uitdaging om met alle ervaringen die ik heb opgedaan in Duitsland en Nederland de patiënten met kleine stapjes te laten ‘transformeren’. Mijn kracht is dat ik mensen als geheel zie en niet alleen naar de rugklachten kijk waar zij last van hebben. Een behandeling bij mij bestaat uit een stuk fysiotherapie en een stuk coaching qua leefstijl.” 

“Als ik iemand op straat wat moeilijker zie lopen, kan ik al van afstand bepalen waar zijn of haar probleem zitten. Ik kan heel goed zien hoe iemand functioneel in elkaar steekt en waar de problemen zitten.” 

“Ik merkte zeker verschil na de KPR-behandeling” 

“Voordat ik met Rein-Jan en Maarten in contact kwam had ik nog nooit eerder van de KPR-plaat gehoord. Ik heb al lange tijd problemen gehad met mijn rechterheup, iets wat is ontstaan door het sporten. Wat bleek nu? Ik had een bekkenscheefstand ontwikkeld vanuit compensatiegedrag. Hierdoor bleef ik hier last van houden en heb, toen ik hoorde van de KPR-plaat, mij aangemeld als patiënt. Ik heb zooltjes gekocht en Maarten heeft mij twee keer op de plaat laten staan. Uiteindelijk zijn de klachten minder geworden. Ik merkte zeker verschil na de KPR- behandeling. Zo langzaamaan durf ik weer aan hardlopen te denken. Het was bij mij ook een leefstijlkwestie; ik werkte heel veel en ging daardoor minder bewegen. Na de behandeling had ik eindelijk weer het gevoel dat ik met beide benen op de grond stond. 

Verwachting bij de KPR-behandeling 

Iemand moet zich veilig voelen en het idee hebben dat het helpt. Uiteindelijk komen patiënten voor de plaat met rugklachten die ze weg willen hebben. Niemand van mijn patiënten zegt dat ze een slechte ademhaling hebben of slecht eten, maar als je vanuit daar lage rugklachten krijgt, kan je uiteindelijk ook die rugklachten verhelpen. Wij zorgen ervoor dat ze niet terugkomen die klachten. 

De patiënt verwacht zelf dat ze meteen van de rugklachten af zijn. Als dit niet het geval is verliezen ze vertrouwen. Dan is het heel belangrijk om te kijken wat we voor die patiënt kunnen doen. Wat is dan het belangrijkste punt om te kunnen bieden, hoe kunnen we vertrouwen creëren? Dat is gehoord worden en uiteindelijk die aandacht/tijd geven. Als je bij fysio komt, heb je 20 minuten. Bij ons duurt de behandeling 30- 45 minuten en ik zorg ervoor dat elke patiënt de uitgebreide aandacht krijgt. 

Tot slot: een tip! 

“Ik zie bij langdurige rugklachten heel vaak dat mensen stressgerelateerde klachten hebben waardoor ze daardoor niet kunnen herstellen. Als je een slechte ademhaling hebt, rust je lichaam niet goed uit. Dan is de balans tussen inspanning en ontspanning verstoord. De meeste mensen zitten in de actieve fase maar vergeten ook dat ze uit moeten rusten. Neem rust en hou een doelstelling voor ogen. Als je dat doet kom je uit die vicieuze cirkel. Waarvoor wil ik nog gezond worden? Waar word ik blij van? Waar wil ik voor gaan? Als je ergens voor wilt herstellen, gaat het herstelproces beter!” 

 


Geplaatst op 26 februari 2020